UX/UI designer Stockholms län, Sweden

Might be available

(Updated 2020-03-30)

UX/UI designer

Stockholms län, Sweden

Native Svenska, Fluent English, Beginner French

  • användartester
  • koncept framtagning
  • wire framing

Skills (18)

VISUALISERING

PRODUKTDESIGN

Produktutveckling

INTERAKTIONSDESIGN

ANVÄNDARUPPLEVELSE

INFORMATIONSARKITEKTUR

WEB UI

KONKURRENSANALYS

WIREFRAMES

PROTOTYPING

PRESENTATIONSTEKNIK

DIGITAL MARKNADSFÖRING

ADOBE ILLUSTRATOR

ADOBE PHOTOSHOP

CATIA

Grafisk Design

Design

UX

Summary

Länk till mitt digitala portfolio  https://www.behance.net/agnesandersson 

Agnes är en nyfiken och lyhörd UX designer som drivs av att arbeta användarcentrerat för att skapa rätt lösningar för rätt målgrupp med en snygg visuell paketering. Hon har en förmåga att ta ett helhetsperspektiv på de uppgifter hon ställs inför och är gärna involverad i hela designprocessen från idé till slutprodukt.

Bakgrunden som civilingenjör inom teknisk design gör att hon har förståelse för både de tekniska och de kreativa elementen i en produktutvecklingsprocess vilket gör att hon lätt kan navigera i tvärfunktionella team. Med hennes analytiska sidor i kombination med en hög dos kreativitet baserar hon sina designval på tillgänglighetsriktlinjer, användarstudier samt behovs- och omvärldsanalys. Insikterna lägger sedan grunden för ett iterativt konceptarbete som resulterar i en snygg, användaranpassad slutprodukt.

Som kollega och medarbetare ses Agnes som en ambitiös och kreativ teamplayer som håller vad hon lovar och bidrar med positivitet och engagemang. Hon är en relationscentrerad person som drivs av att  lösa problem tillsammans.

Professional Experience

Konsult
Sopra Steria Sweden AB

2019-08 - Present

UX Designer/Grafisk designer
Naturskyddsföreningen

2019-11 - Present

Naturhjältarna är ett spel som genom och ska skapa engagemang och förståelse för vikten av biologisk mångfald och olika miljöproblem i världen. Målgruppen för appen är barn till 9-12 år, men även yngre ska kunna använda sig av appen med hjälp av en vuxen.

I rollen som UX designer/Grafisk designer var Agnes tillsammans med en projektgrupp ansvarig för att färdigställa ett spelkoncept som skapades under en designsprint. En sammanhängande story för spelet togs fram men stor vikt på att hålla spelet sammanhängande, utbildande och roligt.

Utöver att iterativt arbeta fram wireframes har Agnes varit extra engagerad i att ta fram en grafisk profil för spelet för att se till att hela spelet har samma tonalitet och lekfullhet. Den grafiska profilen har sedan använts i den grafiska produktionen för all spelgrafik som Agnes också varit högst delaktig i.

Kompetens: Figma, Grafisk design, Konceptutveckling, Sketch, Wireframing, Unity, Adobe Illustrator

UX/UI Designer, Grafisk Designer
Railtic

2020-01 - 2020-02

Som UX/UI designer ansvarade Agnes för att producera lo-fi och hi-fi Wireframes i syfte att utveckla existerande UI. Genom att arbeta iterativt och nära kunden kunde Agnes skapa en tydlig kravställning för det UI som skulle levereras. Utefter kravställningen producerades en informationsarkitektur, navigation och funktionalitet för köpflödet. I utvecklingsprocessen använde sig Agnes av lo-fi prototyper för att testa av olika design förslag tillsammans med kunden. I slutet av projektet kunde ett gränssnitt levereras som kunden kände sig nöjd över samt som på ett enkelt sätt guidar kunden mot köp.

I sin roll som grafisk designer ansvarade Agnes för att ta fram ett nytt ikonbibliotek för Railtic och knappar med deras beteenden. Vidare ansvarade hon också för att skapa en tydligare grafisk identitet med en existerande grafisk profil som grund. Genom att applicera ikoner, knappar och grafik på framtagna wireframes kunde Agnes skapa en tydligt mer sammanhängande site för Railtic med en tydligare tonalitet.

UX researcher
Telenor

2019-09 - 2019-11


Som UX researcher hade Agnes ansvar för att skapa insikter kring användarens upplevelser, situationen på marknaden, samt ny teknik. Hon har planerat och genomfört kvalitativa användarintervjuer för att skapa en förståelse för att användarnas situation samt deras tankar kring hur användningen av ny teknik påverkar användningsupplevelsen. För att bredda förståelsen ansvarade Agnes även för att genomföra en trendspaning där hon samlade in och sammanställde marknadsstatistik och framtidsprognoser. Utifrån insikterna från trendspaningen och användarintervjuerna har Agnes lyft fram nya synvinklar och skapat välgrundade rekommendationer som Telenor sedan använt som beslutsunderlag för fortsatt produktutveckling.

Kompetens: Research, User Research, Intervjuteknik, Nulägesanalys, Omvärldsanalys

UX Designer, Testledare
Naturskyddsföreningen

2019-09 - 2019-09

Projektet Naturagenterna är syftar till att utveckla en applikation som genom gamification och den senaste tekniken ska skapa engagemang och förståelse hos både vuxna och barn för biologisk mångfald och rapportering av efterlysta arter. Målgruppen för appen är barn till 9-12 år, men även yngre ska kunna använda sig av appen med hjälp av en vuxen.
 

Som UX designer under en veckas designsprint var Agnes en aktiv del i ett kreativt team. Under veckan deltog hon i workshops, konceptutveckling och test av applicationen. Agnes bidrog med kreativitet och energi till gruppen och hade huvudansvar för att ta fram grafiskt material till en introduktionsfilm.
 

Under testdelen av designsprinten agerade Agnes testledare under ett användartest tillammans med en 10 årig flicka. Agnes ledde testet och guidade flickan igenom prototypen samtidigt som hon ställde öppna och relevanta frågor för att skapa insikt till projektet.

Kompetens: Microsoft Teams, Microsoft Office 365, Sketch, Design Thinking, Design sprint, Keynote, Adobe Premiere Pro, Adobe Illustrator, Prototyping, User research, Omvärldsanalys, ux research

Researcher/projektledare
Volvo Cars

2019-01 - 2019-06

Som researcher/projektledare utförde Agnes ett gediget planeringsarbete för det 6 månader långa projektet med en genomlysning av relevant teori och tidigare forskning som grund. På så vis kunde hon involvera och ta kontakt med rätt kompetenser för att nå det önskade resultatet. Som researcher bidrog Agnes till att formulera relevanta frågeställningar samt planering och utförande av insamling och analys av den kvantitativa och objektiva datan som samlades in under projektet.

Som administratör såg Agnes till att dokumentera de beslut som togs under processens gång samt det resultatet som genererades. Agnes såg till att informationen som skapades i projektet skulle finnas tillgänglig för fortsatt arbete inom området på ett organiserat och lättorienterat sätt.

Logistik medarbetare
IKEA Bäckebol

2018-01 - 2019-01

Researcher/projektledare
akademiska hus

2018-01 - 2018-06

Projektet syftade till att kartlägga de behov som ställs på en utomhusmiljö för att kunna ta med kontorsarbetet ur, ta reda på vilken typ av arbetsuppgifter som är lämpliga att utföra utomhus samt konceptualicera kravbilden. Projektgruppen använde sig av benchmarking, användarintervjuer, krav-specificering och idégenerering för att lösa uppgiften. Projektet resulterade i en krav- och behovs- sammanställning med tillhörande 3D visualisering. Resultatet används nu som bas för en realisering av ett faktiskt utomhuskontor i Göteborg.

Som researcher/ projektledare ansvarade Agnes för att alla i gruppen jobbade mot samma mål samt såg till att alla fick sin röst hörd. Agnes största uppgift var att hålla en öppen kommunikativ miljö inom gruppen för att diversiteten inom gruppen skulle kunna utnyttjas till sin fulla potential.

Kompetens: Design Thinking, Personas, Behovsanalys, Kravspecifikation, Benchmarking, Projektplanering, Intervjuteknik, Kundresa, 3D-modellering, Adobe Illustrator

Marknadsförare
Pepp

2017-01 - 2018-01

Projektbeskrivning: Pepp är en ideell organisation som aktivt arbetar för att skapa nya förebilder och bredda synen på teknik för unga kvinnor. Pepp tillsatte på nationell nivå en ny projektgrupp i Göteborg för att hålla ett mentorskapsprogram för gymnasietjejer där studielivet kopplas samman med näringslivet. En projektgrupp om sju kvinnliga Chalmersstudenter tog på sig uppgiften och löste det genom att rekrytera 50 gymnasietjejer och 50 mentorer från Chalmers.

Under våren 2018 anordnade projektgruppen event tillsammans med företag runt om i Göteborg med tema för att inspirera och engagera. Projektet resulterade i ett brett kontaktnät för de deltagande samt ett bevisat ökat intresse för teknik.

Som marknadsförare var Agnes huvuduppgifter att skapa trafik till Pepp Göteborgs socialamedia kanaler, skapa publikationsmaterial och beställa PR artiklar. Hon såg till att informationen om mentorskapsprogramet gav ett enhetligt intryck, att informationen spreds till rätt målgrupp och att verksamheten syntes utåt för ett utökat intresse för Pepp. Uppdraget krävde också att Agnes koordinerade sitt arbete med det arbete som utfördes i andra lokala Pepp projektgrupper som delar samma kanaler.

Kompetens: Sociala medier, Samarbete, Grafisk design, Digitala kanaler, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Slack, Marknadsföring, Digital marknadsföring

Konceptutvecklare, Projektledare
tork

2017-08 - 2017-10

Projektgruppen genomförde en genomgående brandanalys av den befintliga profilen hos TORK och konkurrerande företag. Gruppen identifierade möjliga nya touchpoints för TORK och presenterade ett möjligt lanserings koncept. Konceptet som presenterades skulle både bidra till den nya profilen samtidigt som det skapar direkt värde för företaget och ger en ny interaktionspunkt med slutkunden.

Som konceptutvecklare bidrog Agnes med en förankring till slutkunden genom att ständigt påminna om och belysa slutkundens användarvanor.

Rollen som projektledare roterade mellan de sju medlemmarna under projektets gång. Som projektledare tryckte Agnes mycket på att införa struktur i arbetet genom att planera agendor för de diskussioner som skulle hållas samt dela upp den stora gruppen i mindre team. På så vis fastnade inte projektgruppen i långa diskussioner och arbetet kunde fortskrida.

Kompetens: Kundresa, Benchmarking, Visuell identitet, Varumärkesbyggande

Kommunikatör, Konceptutvecklare
EFG

2016-01 - 2016-06

Syftet med projektet var att undersöka de behov som ställs på en sorterings möbel, sammanställa dessa behov i en kravlista för att sedan skapa ett koncept som tillgodoser de identifierade kraven. Projektgruppen levererade en extensiv användarstudie och ett genomarbetat koncept som förändrade synen på hur hanteringen av sopor i kontorslandskap bör fungera.

Som kommunikatör ansvarade Agnes för att hålla kontakten mot företaget under arbetets gång. På så vis bidrog hon med att både projektgruppen och företaget var på banan med vad som hände i projektet och att arbetet fortsatte mot gemensamt mål.

Som konceptutvecklare hjälpte Agnes gruppen att dissekera problemet och se på problematiken från olika infallsvinklar för att kunna generera koncept som ser till kärnat på problemet som gruppen försökte lösa. Agnes bidrog också med att gruppen använde sig av olika idégenererings metoder samt att koncepten som skapades utvärderades i ett tidigt stadium med enkla funktionsmodeller. På så vis kunde gruppen på ett enkelt vis upprätthålla ett iterativt arbetssätt.

Kompetens: Design Thinking, Personas, Behovsanalys, Kravspecifikation, Produktdesign, Projektplanering, Användarundersökningar, Benchmarking, 3D-modellering

Academic Background

Master
Chalmers Tekniska Högskola

2013-08 - 2019-06

Tekniskt Gymnasium
Tekniskt Gymnasium

2010-08 - 2013-06

Contact contractor

/