Scrum Master Stockholm, Sverige

Podría estar disponible

(Actualizado 2021-09-15.)

Scrum Master

Stockholm, Sverige

Principiante Danish, Svenska, English

  • Förändringsledning
  • Product Management
  • 14 års erfarenhet av Agile, SAFe, Scrum, Kanban, XP

Habilidades (34)

KOSTNADSKONTROLL

PROJEKTLEDNING

MS PROJECT

PROJEKTLEDARE

VIDEOKONFERENSER

KOSTNADSUPPFÖLJNING

Agile

RISKHANTERING

Jira

KAIZEN

BUDGET

OFFSHORE

Master

Scrum

MICROSOFT PROJECT

DETALJHANDELN

MENTOR

KRAVHANTERING

RETAIL

E-handel

Produktutveckling

HANDEL

Kanban

SPC

BI

TESTNING

ARKITEKTUR

RFP

PRINCE2

FRONT-END

OMVÄRLDSBEVAKNING

UTBILDA

DESIGNPRODUKT

SVETSNING

Resumen

Magnus har med mångårig erfarenhet av produktutveckling, bland annat stora webbprojekt som www.ericsson.com, www.unibet.com, www.hm.com, www.viasat.se, www.ica.se/handla. Han har axlat flera olika typer av roller i allt från enkla, mindre team och produkter till stora och komplexa team och produkter med upp till nittio personer över flera tidszoner. Detta ofta i kontexter som inneburit många beroenden i produkt areor på mellan hundra till tvåhundra femtio personer. Han har en bred och djup erfarenhet med bakgrund som systemutvecklare, Scrum Master, Product Owner, Agile Coach och projektledare. Fokus ligger på Scrum (CSM), Kanban, XP och SAFe (SPC) med stor del kring förändringsledning och Kaizen.

Produktutveckling med User Stories MMF, MVP, User Story Mapping, Impact Mapping, OKR, A-B testning, Lean-Startup mm samt analysverktyg som Google Analytics, Power BI mm för att följa upp. Jira är som ett andra hem för Magnus där han känner alla rum och vrår.

Han har en strävan att hela tiden utvecklas och vidareutbildar sig därför kontinuerligt både i arbetssätt och teknik via konferenser. Magnus har lätt för att sätta sig in i nya verksamheter och att anpassa sig till olika branscher och storlek på organisation.

Som person är Magnus prestigelös, positiv, socialt utåtriktad och lägger stor vikt att det (oftast) ska vara roligt att arbeta. Han är drivande och tycker om när det händer saker. Han arbetar strukturerat och proaktivt för att inget "ska falla mellan stolarna". Det som motiverar Magnus mest i hans arbete är att skapa förutsättningar för gott samarbete mellan team, med korta kommunikationsvägar mellan berörda parter, med målet att leverera ett högt affärsvärde för organisationen. Hans ledarstil är framförallt visionärt, empowering, psychological safety med ambitionen att skapa autonoma team.

Experiencia profesional

Ceemlo Consulting AB

2016-01 - Presente

Magnus var Scrum Master
H&M

2021-01 - Presente

för H&M Sales Online Analytics team, i Analytics och Data Platforms produkt arean, som tillhandahåller rapporter och kuber för koncernens online kanaler. Produkten bestod av SSAS kuber och Cognos rapporter och hade lite mindre än tusen användare. Ett större arbete gjordes för att migrera rapporterna till Power BI och för att förbereda flytt till cloud. Magnus arbetade med den agila transformationen och mognaden i teamet som en del av hela koncernens agila tranformation till business tech. Stor vikt lades vid empowerment av teamet, kompetensutveckling för att T-shape och på psychological safety.
Product Owner
H&M

2020-01 - 2021-01

Magnus var med Product Owner för Common Tools & Services teamet i Analytic & Data Platforms produkt arean. Teamet var ett system team som tillhandahöll tre produkter till övriga produktteam i arean. En CI/CD pipeline, ett ramverk för testautomatisering och en integrationsplattform för strömmande data via Kafka. Produkterna togs fram för att katalysera transformations arbetet inom arean för att modernisera plattformar, arbetssätt och automatisering i en ambition att skapa DevOps teams. Teamet arbetade enligt SAFe och Kanban och var del av koncernens agila business tech transformation. Teamet satte mål via OKR:er kvartalsvis.

Team: 1 PO, 9 Data Engineers
Product Owner, Agile Coach
H&M

2018-01 - 2018-01

Magnus var Produktägare och Agile Coach för koncernens data warehouse på BI avdelningen. Magnus produkt bestod av ca 90 teammedlemmar fördelade på 5 team. Produkten påverkades av ett stort antal stakeholders upp och nedströms då majoriteten av koncernens projekt påverkade produkten. Konsumenter av produkten var femton analytics team på BI samt indirekt hela AI avdelningen vars primära datakälla var detta DW. Magnus bidrog till att börja modernisera arbetssätt till skalade agile utveckling med inslag från SAFe i avdelningen och även att införa Scrum i sina team vilket bidrog till ökad leveransprecisionen. Många andra initiativ genomfördes också såsom att öka empowerment i teamen genom att slå ihop utvecklings och förvaltningsteamen vilket bl.a. bidrog till att minska antalet defekter med 80%. Ett stort arbete gjordes även för att börja modernisera plattformen automatisera test och deployment. Ett större initiativ på avdelningen gjorde även för att lyfta hela avdelningens plattformar till cloud. Magnus såg även till att sätta upp initiativ för hela avdelningen på 250 personer kring Community of Practice kring Jira-användningen och många retrospectives som spände över hela avdelningen.


Team: 1 product owner, 5 scrum master, 5 Business Analyst, 5 Arkitekt, 75 data engineers & testare
Projektledare
ICA

2016-01 - 2018-01

Magnus var med andra halvan av projektet Nytt Lönesystem och kom in för att avlasta huvudprojektledare och tog sedan efter en tid över hela projektet. Syftet var att byta ut ett lönesystem som koncernen haft i tjugofem år, vilket skulle sluta supportas, till en ny SAAS lösning med över åttio integrationer. Lönetjänsten tillhandhölls för 40 000 medarbetare. Projektet var ett av de större inom koncernen med i snitt tjugo heltidsrapporterande FTE samt ytterligare tio hos leverantör över nästan tre år. Total var det över 100 personer i projektet, men de flesta på deltid. Magnus bidrog med att få ihop en helheten för leveransen med planering, prioritering, och transparens så att projektet kunde leverera inom sin relativt snäva deadline. Rapportering skedde till CFO och HR Chef. PPS användes för projektstyrning.

Team: 6 teamledare, 2 Business Analyst, 2 testledare, 3 Arkitekt, 15 Testare, 6 integrationskonsulter, 30 konsulter & utvecklare hos leverantör, mfl
Business Analyst, Sourcing Specialist, Arkitekt
ICA

2015-01 - 2016-01

Magnus arbetade som produktägare och scrum master för ett e-handelsprojekt på ICA, www.icahemma.se. Initiativet syftade till att sätta upp en e-handelssite och logistikhantering samt att testa ett nytt arbetssätt på ICA med Agil utveckling tillsammans med Lean Start-up enligt Erik Ries principer med Build - Meassure - Learn. Rapportering skedde till ICA e-handelschef samt ICA hemma e-handelschef. Då detta var en av de första initiativen med agile utveckling i organisationen, så ingick även att entusiasmera, utbilda och dela initiativets lärdomar med projektledarna och verksamheten kring agilt arbetssätt.

Team: Produktägare, Business Analyst, UX Expert, Arkitekt, Testare, 6 Utvecklare
Product Owner
ICA

2016-01 - 2016-01

Magnus ledde en PoC för att utvärderar alternativa lösningar och plattformar för att sätta upp en centralt e-handelslager till ICAs butiker som ett mer skalbart alternativ till egen butiksplock och med utökad transportmöjlighet. Syftet var att ge kunden kunden en mer uniform kundresa och utbud för anslutna butiker www.ica.se/handla. Angreppssättet var lean-startup och att börja lanseringen med en MVP. Förstudien hade beröringspunkter på en stor del av ICAs organisation. Flera förslag på plattform och lösning för e-handelsplattformen, WMS, varuförsörjning, transport etc togs fram och utvärderades till investeringsunderlaget. Totalt arbetade lite mer än fyrtio utvecklare med e-handelssatsningen, varav e-handelslagret utgjorde en mindre del. SAFe och Kanban tillämpades och kombinerades med PPS.

Team: Produktägare, 6 Business Analyst, 3 Arkitekt, 2 utvecklare mfl
Projektledare
ICA

2016-01 - 2016-01

Magnus ledde en förstudie för att upphandla ett nytt bemanning schema och tidsystem till ICAs butiker för att säkra bättre stöd för schemaläggnings och tidrapportering samt optimering av bemanning. Flera SAAS tjänster utvärderades tillsammans med butikerna och en short-list togs fram till upphandlingen samt RFI och RFP. PPS användes för projektstyrning.
Avega Group AB

2008-01 - 2016-01

Product Owner, Agile Coach
Viasat

2014-01 - 2015-01

Magnus arbetade som Product Owner och Agile Coach på Viasat. Rollen innebar övergripande ansvar för och vidareutveckling av marknadsförings och e-handelskanalen www.viasat.se med diverse tillhörande stödsiter för de nordiska och baltiska marknaderna. Planering, budget, resurshantering, upphandling, produktansvar och strategi ingick in ansvaret.
Verksamheten var decentraliserad till respektive land, medan Magnus avdelning var centraliserad och stödde alla de nordiska och baltiska marknaderna. Produkten hade ett stort antal intressenter och externa beroenden. Rapportering skedde till intressenter som representerades av Viasats VD:ar för respektive land. Magnus bidrog till en transition från ren Kanban till Scrum/Scrumban.
Transitionen bidrog att gå från en situation med ständigt missade deadlines och frustrerade intressenter till en situation med hög leveranssäkerhet och inkrementella leveranser genom att skapa förutsättningar för sund planering och ett klimat med transparens och delaktighet. Innan Magnus kom in var i princip hela avdelningen på väg att säga upp sig, Magnus stoppade denna trend och skapade en god teamkänsla med stor psykologisk trygghet.
både PO och Scrum Master
H&M

2013-01 - 2014-01

för två produkter på inköp och produktionsavdelningen, en leverantörsportal och en centralt IAM produkt. Syftet med leverantörsportalen var att exponera tjänster mot företagets underleverantörer via ett enhetligt användargränsnitt för att effektivisera samarbetet företagen emellan. IAM produkten syftade, som ett av de första initiativen, till att stödja avdelningens långsiktigt arkitekturella planer. Båda systemen var stödsystem till andra system, så ett stort antal beroenden fanns att hantera.
Arean hade bestämt att göra en POC på distribuerad utveckling via offshore team, så Magnus fick ansvara för att hantera denna transitionen till en offshore partner i Indien. Teamen använde sig i utvecklingen av en kombination av Scrum och Kanban. Ansvarsområden för rollen innefattade facilitering av agila ceremonier, kravhantering, koordinering och planering, kommunikation och kostnadsuppföljning. Magnus bidrog till att sätta upp ett agilt arbetssätt samt verktyg för ett distribuerat arbetssätt.

Team: arkitekt, kvavare samt 20 utvecklare och testare, minskades senare till 13
Projektledare, Product Owner
H&M

2012-01 - 2013-01

Magnus arbetade som utvecklingskoordinator och tog senare även över ansvaret som delprojektledare för Projekt X vars syfte var att anpassa H&Ms system för onlineföräljning till legala och verksamhetskrav för en ny marknad. Projektet var ett av de mest prioriterade inom koncernen. Magnus delprojekt bestod av fem utvecklingsteam om sjuttio utvecklare som ansvarade för front-end delarna av hm.com. Teamen var del av resurspoolen och lånades från förvaltning av siten. Dessa var distribuerade med delar offshore. Det fanns ett stort antal beronden internt och externt.
PPS användes som projektmodell för hela programet; teamen i Magnus delprojekt använde sig i utvecklingen av Scrum respektive Kanban, vissa av de andra delprojekten använde också Agila metoder medan andra använde Vattenfall. Teamen var i viss mån distribuerade över Sverige och Indien.
Rapportering skedde primärt till huvudprojektledningen, styrgrupp och berörda linjechefer. Ansvarsområden för projektledarrollen innefattade helhetsansvar för delprojektet, kravhantering, koordinering och planering, projektkommunikation och kostnadskontroll.
Magnus bidrog under sin tid med bland annat att tillsammans med en Agile Coach och Scrum Masters att utbilda och coacha andra delar av projektet och organisationen övrigt i Agila metoder genom presentationer och forum. Den största lärdomen som Magnus drog av detta uppdraget var en djupare insikt i hur organisationsstruktur påverkar arbetet.

Team: projektledningsstab (test, krav, arkitektur), 12 delprojektledare, >17 teamledare, >200 utvecklare
Product Owner

2011-01 - 2012-01

Magnus arbetade som product owner för ett projekt Ägarregister DK vars syfte var att registrera och leverera ägarförhållande för danska företag. Höga krav ställs på kvalitet hos data, då den är av stor vikt vid framförallt för rating av företag. Utvecklingen av produkten bestod av ett utvecklingsdel för framtagandet av en webbapplikation för att registrera och administrera ägarförhållanden samt ett verksamhets initiativ för att säkerställa rekrytering av registrerare, utbildning samt framtagande av arbetsrutiner. Magnus införde Scrum i teamet.

Team: 1 product owner, 1 arkitekt, 2 testare, 2 utvecklare
Projektledare
Unibet

2010-01 - 2011-01

Magnus arbetade som projektledare för projektet Local License i Re-Regulated Markets programet vars syfte var anpassning av Unibets system till legala och verksamhetskrav för en liberaliserad spelmarknad. Projektet var en del av ett större program som syftade till lokala anpassningar av liberaliserade spelmarknader. Magnus projekt var i sin tur uppdelat i ytterligare delprojekt ett för anpassning av system, ett för anpassning av verksamhetsprocesser samt ett för anskaffning av spellicenser.
Projektet omfattade en teknisk projektledare, affärsjurist, användbarhetsexperter, enterprise och system arkitekter. Nio utvecklingsteam berördes av förändringen. Verksamhetsanalys utfördes av produktägare kopplade till teamen. Flera externa beroenden. Projektmodellen som användes byggde på PRINCE 2 och i utveckling användes Scrum och Kanban. Rapportering skedde primärt till programledare och styrgrupp. Intressenter och team var distribuerade runt om i Europa. Ansvarsområden för projektledarrollen innefattade helhetsansvar för projektet, kravinsamling och hantering, koordinering och planering, projektkommunikation och kostnadskontroll. Arbetet innebar mycket videokonferenser och resor inom Europa för att förankra krav och insamling av detsamma genom workshops och senare genom mindre arbetsmöten.

Team: 1 programledare, 4 projektledare, 9 teamledare och produktägare, mer än 60 utvecklare, distribuerade team
Systemägare, Agile Coach
Ericsson

2009-01 - 2010-01

Magnus arbetade som systemägare med ansvar för nyutveckling, drift och förvaltning för flera affärskritiska system på Ericsson. Systemen bestod av företagets publika kommunikationskanal www.ericsson.com och mobila webb, samarbetsverktyg som Enterprise sökverktyget och stödsystem som företagets CMS. Rollen innebar ansvar över projekt, budget, strategi, drift, förvaltning och leverantörer samt internt kundansvar mot verksamheten på Ericsson.
Nyutvecklingen på systemen innebar ett stort samarbete och engagemang i projekt som bedrevs, dels genom styrgruppsarbete och genom daglig direktkontakt. För projekten som arbetade med nyutveckling användes PROPS som projektstyrningsmetod och Agilt arbetssätt baserat på Scrum som systemutvecklingsmetod. De mer intressanta projekten som Magnus arbetade med vara projekt för att omvandla den www.ericsson.com från en statisk webbsida till ett mer lättrörligt och interaktivt system för att uppnå verksamhetens kommunikationsmål. Teamen var delvis distribuerade Sverige och Indien. Vidareutveckling på Enterprise sökplattform för att göra systemet mer lättanvänt och integrera med flera källor. Ett av de mest spännande initiativen som Magnus bidrog i vare en Community of Practice för att samarbeta och skapa bättre förutsättningarna för Agilt arbetssätt i den centrala IT organisationen. Parallellt med nyutvecklingen bedrevs flera projekt för omlokalisering av servrar till ett nytt data center.
Drift och förvaltning sköttes offshore av flera olika outsourcing partners från Indien och Malaysia. Magnus ansvar var att följa upp leveransen av dessa leverantörer och att samarbeta för att förbättra hårdvara och mjukvara för att säkerställa att överenskomna SLA mot verksamheten efterlevdes. Mycket av arbetet kring systemen baserades på ITIL.

Team: 5 projektledare ca 50 utvecklare, distribuerat team
Scrum Master för produkterna
Premiepensionsmyndigheten

2009-01 - 2009-01

E-mottagning, Utdata och Kundregister, i projektet PMU IT. Projektet PMU IT gick ut på att skapa de tekniska förutsättningarna för den nya Pensionsmyndigheten som den första januari 2010 skulle ersätta Premiepensionsmyndigheten och de delar på Försäkringskassan som hanterade pensioner. Projektet bestod av flera produkter och hade total runt 45 personer. Det fanns många beroenden mellan produkterna och mot flera externa aktörer. Beroendena hanterades med dagliga avstämningar mellan teamen, SoS, samt veckovis avstämning med de externa leverantörerna och i övrigt god framförhållning och tidig integration.
Magnus ansvarsområden var integration, handhavande av elektroniska dokument samt utskriftshantering. Systemen utvecklades utifrån en tjänsteorienterad arkitektur (SOA). Utveckling skedde Agilt med inslag från XP som testdriven utveckling, kontinuerlig integration och automatiska tester. Magnus var också med och byggde ett register för myndighetens kunddata.
Magnus team hade stabil leveranskapacitet, vilken kontinuerligt förbättrades. Tack var att teamen ständigt levererade det som de åtagit sig, så skapades ett starkt förtroende hos verksamheten. Detta var resultatet av ett god och öppen dialog inom teamen i kombination med riskhantering och att tidigt undanröja hinder som riskerade att hämma leveransförmågan.

Team: 4 delprojektledare samt 45 utvecklare
Scrum Master och mentor gick
Premiepensionsmyndigheten

2009-01 - 2009-01

Projektet avsåg dels att leverera integrationsmöjligheter till externa partners gällande hanteringen av pensioner och dels att leverera en ny moderniserad arkitektur och infrastruktur för pensionsmyndigheten, för att minska kostnaderna för framtida nyutveckling samt de kontinuerliga kostnaderna för drift och förvaltning. Den nya arkitekturen baserades på så kallad tjänsteorienterad arkitektur, SOA. Delprojektet möjliggjorde exponering av transaktions och kontohistorik. Utvecklingen skedde enligt det Agila systemutvecklingsramverket Scrum.
Arbetet som Scrum Master och mentor gick ut på att få teamet att samarbeta på ett bra sätt, dra nytta av det Agila arbetssättet och ta tillvara de olika medlemmarnas egenskaper. Arbetet gick också ut på att för verksamheten synliggöra teamets leveranskapacitet och skapa ett förtroende baserat på öppenhet och ärlighet.

Team: 30 utvecklare och testare
Capgemeni AB

2005-01 - 2008-01

Systemutvecklare
Skatteverket

2007-01 - 2008-01

Magnus var utvecklare i Borgenärsförnyelse projektet. Projektet skapade en webbapplikation för Skatteverket och Försäkringskassan för att underlätta handhavande av potentiella borgenärsärenden för handläggare. Borgenärsärende är till exempel ett ärende då staten är fordringsägare mot ett företag som gått i konkurs, men inte betalt moms. Enligt ny lagstiftning som var på väg att träda i kraft då projektet genomfördes skulle inte staten längre ha förstahandsrätt som fordringsägare på konkursbo. Syftet med projektet var att i första hand tidigt upptäcka företag som potentiellt var på väg mot konkurs och på så sätt kunna stötta företaget och i andra hand säkra statens rätt som fordringsägare mot företag som redan har gått i konkurs. Det var ungefär 2000 användare av systemet som utvecklades. Projektet var relativt stort med 35 personer involverade och projektet levererades på utsatt tid. Utvecklingsmetoden som användes var RUP, men även Scrum till viss del.

Team: 2 delprojektledare samt 35 utvecklare, distribuerat team
Magnus var teamledare
Skatteverket

2008-01 - 2008-01

för ett av utvecklingsteamen i Taxeringsförnyelse projektet, teamet bestod av sju personer av totalt hundraåttio personer i hela projektet.
Projektet gick ut på att skapa en till större delen automatisk hantering av deklarationer för bolag och privatpersoner. Från inskanning av deklarationsblankett till slutgiltigt beslut från handläggare. Projektet levererade också webbapplikationer för handläggning av deklarationerna. Syftet med projektet vara att skapa mer enhetlig hantering av deklarationer samt rationalisering för att minska handläggarinsatser.
Utvecklingsmetoden som användes var RUP, i en något Agilare variant med inslag av Scrum. Projektet arbetade mot en mycket snäv deadline, vilket senare uppdagades att flera av delprojekten inte klarade av, Magnus team levererade enligt överenskommelse, men tyvärr fanns många beroenden till team som inte lyckades leverera. Det var i många hänseenden ett mycket lärorikt projekt att varit del av. Många lärdomar kan dras från storleken på projektet, komplexiteten i arkitektur och ramverk, antalet beroenden mellan teamen och till olika tekniska miljöer samt organisationskultur, ledning och utvecklingsprocessen.

Team: 7 projektledare, 10 teamledare samt totalt 180 utvecklare, distribuerat team
Systemutvecklare
General Motors

2007-01 - 2007-01

Magnus var systemutvecklare av GMs världsomspännande Retail Inventory Managment system, vilken betjänar över 10 000 återförsäljare med reservdelar över hela världen. Systemet hade en markant affärspåverkan och utvecklingsprocessen av mycket formell karaktär. Utvecklingsmetoden som användes var SDP-21, vilken har likhet med RUP. Kraven på systemdokumentations och formalism var höga vilket var lärorikt att ta del av ett strukturerat och formellt projekt.

Team: 1 projektledare samt 12 utvecklare
Systemutvecklare, Kravanalytiker
Göteborg Energi

2005-01 - 2006-01

Magnus drev självständigt arbetet med att ta fram ett rapportverktyg för Göteborg Energi som användes till flera av företagets blanketter. Syftet med verktyget var att automatiskt generera rapporter och blanketter i Word och Excel för att automatisera och förenkla blanketthanteringen. Magnus arbetade mycket nära verksamheten för kravinsamling och avstämning av skapade rapporter. Beroende fanns också till företagets affärssystem och centrala kunddatabas.
Systemutvecklare
Extenda

2006-01 - 2006-01

Magnus var systemutvecklare på Axfood och Rimi projekten på Extenda. Projekten gick ut på att skapa kundkustomisering av företagets BackOffice system för detaljhandeln. BackOffice systemet användes i butiker för att följa upp transaktioner från Extendas kassasystem. BackOffice systemet fanns som webbapplikation, rik klint och för mobila enheter. Magnus arbetade med allt från kravinsamling till utveckling och test.

Team: 2 projektledare samt 35 utvecklare, distribuerat team
Systemutvecklare
Volvohandelns Utvecklings AB

2005-01 - 2005-01

Magnus arbetade som konsult på Volvohandelns Utvecklings AB. Inom uppdraget arbetade han med kravspecificering, design och utveckling. Projektet gick ut på att skapa ett webbaserat informationssystem för Volvos återförsäljare med bland annat stöd för kampanjer mot kund.

Team: 1 projektledare, 7 utvecklare
Tekniker, system, verktyg & metoder
TS Data AB

2005-01 - 2005-01

Metodik: Agile, Scrum, SAFe, Kanban, XP, RUP, PPS, PRINCE2, PROPS, ITIL
Verktyg: Jira, MS Project, Office Suite, Confluence, Sharepoint mm
Kompetenser: Webb, E-handel, CMS, Teknikförståelse, BI

Formación académica

Högskolan i Kalmar
Högskolan i Kalmar

2021-09 - 2008-01

Uppsala Universitet
Uppsala Universitet

2021-09 - 2007-01

Civilingenjör
Linköpings Tekniska Högskola

2021-09 - 2005-01

Certificaciones

Sun Certified Web Component Developer for J2EE
Sun Certified Developer for Java Web Services
Sun Certified Business Component Developer
IBM Rational Certified Specialist - RUP
SAFe® 4 Certified Program Consultant
Certified Business Component Developer
Sun Certified Web Component Developer
2006 Sun Certified Java Programmer
IBM Rational Certified Specialist
Certified Web Component Developer
Sun Certified Java Programmer
Certified Scrum Master
Certified Java Programmer
PRINCE2 Practitioner
Sun Certified Developer
PRINCE2 Foundation
Certified Specialist
ITIL Foundation
Certified Developer
Sun Certified Java
Certified Java
Sun Certified
WMS

Contacta con el consultor

/