Product Manager Stockholm, Sverige

Podría estar disponible

(Actualizado 2020-04-21.)

Product Manager

Stockholm, Sverige

Nativo Svenska, Fluido English, Principiante German

  • 15+ års erfarenhet av digital utveckling och strategi
  • 5+ års erfarenhet av produktutveckling och ledarskap
  • 10+ års erfarenhet av agila processer så som Scrum och Kanban

Habilidades (21)

CRM

LEAN

Scrum

CRO

PRODUKTLEDNING

TEAM LEAD

PRODUCT DEVELOPMENT

Product Owner

PRODUCT MANAGER

Product Management

Kanban

PROJEKTLEDNING

BUDGETERING

HANTERING AV KUNDRELATIONER

TEKNISK PROJEKTLEDNING

PROJECT MANAGER

RETAIL

PROJEKTLEDARE

KEY ACCOUNT

ACCOUNT MANAGEMENT

FORECASTING

Resumen

Steve är en erfaren produktledare som behärskar hela livscykeln från idé till produktionssättning och vidare till förvaltning och förädling. Under de senaste 7 åren har han fokuserat på produktledning i agila organisationer, med tydligt fokus på att leverera värde till kund.

Han har med sin erfarenhet, bakgrund som utvecklare och sociala kompetens lätt för att sätta sig in i komplexa produktorganisationer och snabbt leverera värde.

Steve har i drygt 20 år jobbat med digital produktutveckling i medelstora till stora organisationer i flertalet olika branscher som både anställd och konsult.

Experiencia profesional

Product Manager
Voyado

2017-12 - Presente

Som Product Manager hos Voyado driver Steve två tvärfunktionella produktteam i Stockholm som jobbar enligt agila principer som Scrum och Kanban. Ena teamet ansvarar för Voyados förståelse för transaktioner, personliga erbjudanden, bonus och verktyg som används interna produktspecialister och det andra teamet var mer fokuserat på användarupplevelsen och dess påverkan på användarna i stort. Han analyserade löpande kundbehoven och bedömde affärs- och verksamhetsnyttan genom att samla och validera insikter, planera och prioritera kommande funktionalitet, hela tiden i nära samarbete med teamet under utvecklingen, sätta mätvärden och utvärdera, för att till sist repetera. Steve stöttar med glädje även andra Product Managers, och andra intresserade, på sin produktutvecklingsresa.

Retail, Produktledning, CRM, CDP, E-commerce, ARTS, Team Lead, Agile, Scrum, Kanban, Lean Product Development, OKR, KPI, Design Thinking, Design Sprint, Workshops, JIRA, Confluence, Product Board, Google Analytics, Google Tag Manager.

Product Manager Digital Self-Service
Telenor Sverige

2016-01 - 2017-12

Som Product Manager hos Telenor Sverige så ansvarade Steve för utvecklingen av bolagets digitala B2B-självbetjäningsprodukter, primärt Företagsportalen. Steve ansvarade för att, baserat på kundbehov och krav från affär, bedöma nyttan för affär och verksamhet, sätta krav och driva förvaltning av produkterna inom en större pågående digital transformationsprocess. Han agerade produktägare mot två agila utvecklingsteam, ett i Stockholm och Karlskrona, och det andra utspritt på fyra platser i Indien (Bangalore, Hyderabad, Chennai och Mumbai). Det svenskbaserade teamet jobbade enligt Scrum och teamet i Indien enligt Kanban. Utöver förvaltning av befintliga kanalerna så ansvarade Steve parallellt för utvecklingen av den framtida digitala självbetjäningskanalen. Steve var även med och representerade företagssidan i Telenors övergripande transformationsteam, som digital och teknisk spets.

Telecom, Produktledning, Agile, Scrum, Kanban, Lean Product Development, Design Thinking, Design Sprint, Workshops, JIRA, Confluence, Google Analytics, Google Tag Manager.

Project Manager
Making Waves

2013-09 - 2016-01

Som projektledare och strateg hos Making Waves ansvarade Steve för hela projektlivscykeln inklusive budgetering, resursplanering, aktivitetsplanering, forecasting och stakeholder-kommunikation. Rollen kombinerade Key Account Management och sälj med agil projekt- och produktionsledning för kunder som Getinge Group, Marginalen Bank, Coop och Electrolux. Utöver rollen som projektledare hjälpte Steve flertalet kunder att förstå digitala landskapet och deras behov framåt genom djupgående analys av behoven från deras kunder och rådgav kring bedömning av affärsnyttan kring olika initiativ. Han var även med i den svenska ledningsgruppen.

Retail, Bank, Projektledning, Produktledning, Digital Strategi, CRO, SEO, Google Analytics, Google Tag Manager, KAM, Sälj, Agile, Scrum, Kanban.

Senior konsult Webb & Mobil
Lexicon IT-konsult Stockholm

2013-01 - 2013-09

Som senior konsult hos Lexicon IT-konsult så ansvarade Steve för att sätta riktning och fart för det nystartade affärsområdet ”Webb & Mobil”. Rollen kombinerade strategi och projektledning, men även taktisk styrning för att möjliggöra Lexicons vision om ett marknadsledande affärsområde. Ett av de större projekten som Steve drev var fokuserat på kravinsamling och planering av Lexicon IT-konsults nya intranät. Under det projektet coachade även Steve ett antal konsulter (utvecklare och projektledare) mellan deras uppdrag.

Projektledning, Produktledning, Agile, Scrum, Kanban, Lean Product Development, Strategi, Kravinsamling, Intranät, Workshops, Google Analytics.

Utvecklingschef EF.com
EF Education First

2011-11 - 2013-01

Som utvecklingschef hos EF Education First så ansvarade Steve för två team, ett i Zürich och det andra i Bangalore, i deras arbete med att utveckla och förvalta 200+ webbplatser som drev försäljning på 50+ marknader. Utöver webbplatserna så ansvarade teamen för att bygga alla centrala webbkampanjer och underhållet av EF’s centrala sökannonseringsplattform. Han stöttade även UX-teamet med teknisk expertis, teamledning och lång digital erfarenhet. Båda utvecklingsteamen drevs enligt agila processer som Scrum och Kanban med ett Lean-fokus, dvs att så snabbt och effektivt som möjligt leverera värde till kund.

Team Management, Web Development, Project Management, Strategy, Agile, Scrum, Kanban, Lean Product Development, Workshops, Google Analytics, SiteCore.

Projektledare EF.com
EF Education First

2010-05 - 2011-11

Som projektledare hos EF Educations First fokuserat på Språk-produkterna (Affärsområde Language) ansvarade Steve för att driva flertalet projekt från kartläggning av kundbehov och bedömning av affärs- och verksamhetsnytta till produktionssättning på 200+ webbplatser som drev försäljning på 50+ marknader globalt. Ett projekt som stack ut var en global redesign, där Steve koordinerade 60+ resurser och stakeholders från fem olika EF-kontor (Zürich, Luzern, London, Boston och Bangalore) under 6 månader. Steve var även initiativtagare för EF’s globala agila resa, genom introduktionen av Scrum, och introducerade även process för att strukturerat jobba med användarupplevelse i jobbvardagen.

Projektledning, Agile, Scrum, Kanban, Lean Product Development, Strategi, Kravinsamling, Workshop, Google Analytics, User Experience Research, SiteCore.

Formación académica

Affärsekonom
IHM Business School

2005-01 - 2006-12

Contacta con el consultor

/